Noć bez sna u naselju “Đura Jakšić” u Požarevcu

Noć bez sna u naselju “Đura Jakšić” u Požarevcu

Foto: Urban City

Topao i sunčan dan u subotu delovao je kao idealan prvi vikend za početak leta.

Oko 2 časa posle ponoći Požarevljane je i u ovom delu grada probudila ili zadesila na nekom javnom mestu nezapemćena oluja, praćena pljuskovima, gradom i grmljavinom. Ovo pročitajte u posebnoj vesti OVDE.

Taman kada se oluja smirila i san je ponovo bio jako blizu za stanovnike u centru Požarevca, desilo se nešto možda čak i gore od pomenutog.

Foto: Urban City

Nesnosna sirena na Ladi Samari, koja kao da je iz kamiona, sama se aktivira i pravila nezapamćenu buku u ovom delu grada, a oni koji duže vremena žive ovde znaju da se stanovi na uglu Čede Vasovića i Vardarske ponašaju kao prave rezonantne kutije, pa je buka od sirene koja je trajala više od sat vremena bila užasavajuća. Komšiluk, i to dobro oznojen od stresa i vrućine izlazio je ispred zgrade proveravajući svoj automobil. U jednom trenutku i dežurna patrola policije pokušala je da utvrdi odakle dolazi ovakva buka, ali svi su bili nemoćni do trenutka kada je nekoliko njih uspelo da probudi usnulog u dubokom snu vlasnika ruskog vozila.

Foto: Urban City

Mukama ovde nije došao kraj. Zbunjen, u polusnu, vlasnik Lade Samare nije znao gde mu je alat, pa se tako tražio odgovarajući ključ kako bi se skinule kleme od akumulatora.

Posle više od sat vremena ponovo je zavladala tišina, ali sad već u probuđenom Požarevcu spermnom za prvu jutarnju kafu.

Neki kažu da je od nevremena, neki da je čist mehanički kvar…

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI