Nov kamion smećar vrednosti 25 miliona opštini Malo Crniće od Ministarstva

Nov kamion smećar vrednosti 25 miliona opštini Malo Crniće od Ministarstva

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas opštinu Malo Crniće, kojoj je ministarstvo dodelilo na korišćenje opremu za upravljanje čvrstim otpadom – kamion smećar “Ford” vrednosti oko 25 miliona dinara

Vujović je navela da bi novi kamion trebalo da podmiri ukupne potrebe Malog Crnića za odvoženje otpada, što je još jedan od načina da se uvede red u ovu oblast.

“U prethodne tri godine opštini Malo Crniće dodelili smo na korišćenje kante i kontejnere, a sva ta oprema će imati punu primenu kada počne da radi trensfer stanica za pretovar otpada u Petrovcu na Mlavi u koju smo uložili značajna sredstva, 270 miliona dinara. Radovi su gotovi, u toku su obuke, a čim transfer stanica počne sa radom, kamion će se koristiti za odvoženje otpada sa teritorije Malog Crnića na transfer stanicu, gde će se raditi pretovar, separacija reciklabilnog otpada i njegovo dalje odvoženje na finalnu lokaciju”, rekla je Vujović.

Ministarka je, nakon obilaska Malog Crnića, na sastanku sa predsednikom opštine Mališom Antonijevićem razgovarala o konačnom zbrinjavanju otpada i planovima koje ima ceo Braničevski region.

Vujović je istakla da je Ministarstvo u ovom okrugu u  različite ekološke projekte uložilo 300 miliona dinara, kao i da se u svakoj lokalnih samouprava Braničevskog okruga realizuje neki od zelenih projekata, kako bi se podizali standardi zaštite životne sredine i životni standard građana u ovom delu Srbije.

Predsednik opštine Malo Crniće Mališa Antonijević apelovao je na građane da komunalni i druge vrste otpada odlažu u kontejnere i na taj način daju svoj doprinos očuvanju životne sredine. -Početkom rada transfer stanice u opštini Petrovac na Mlavi otpad će ce kompletno izvesti iz naše opštine i nastaviti put sanitarne deponije Lapovu. Takođe, sa drugim opštinama iz Braničevskog okruga u razgovorima smo oko iznalaženja lokacije za izgradnju regionalne deponije. Mi smo izradili idejni projekat sanacije i rekultivacije nesanitarne deponije čija je vrednost 54,5 miliona dinara. Sa tim projektom ćemo aplicirati na konkursu Ministarstva i nadamo se pozitivnom odgovoru i potpunom rešavanju pitanja otpada na našoj teritoriji, rekao je Antonijević.

Fotografije pogledajte ovde.

KOMENTARIŠI