NOV OBJEKAT Apotekarske ustanove POŽAREVAC

NOV OBJEKAT Apotekarske ustanove POŽAREVAC

Apotekarska ustanova Požarevac nalazi se u tri najbolje u Srbiji.

Prva apoteka u Požarevcu otvorena je 3. Aprila 1857. godine, što predstavlja dan nastanka požarevačke farmacije. Vlasnik ove apoteke je bio Mr ph. Jovan Pokorni, prvi požarevački apotekar.

Na osnovu rešenja Narodnog odbora opštine Požarevac od 24. jula 1962. godine, izvršena je Integracija po kojoj se dotadašnje apoteke “Vasa Pelagić”, “Jovan Šerbanović”, i “Zdravlje” u Požarevcu spajaju u jednu zdravstvenu ustanovu sa samostalnim finansiranjem i nazivom CENTRALNA APOTEKA – sa sedištem u Požarevcu.
Od početka Centralne apoteke u Požarevcu radilo se na ideji da se sve apoteke izdvoje iz domova zdravlja u kojima su se do tada nalazile i međusobom udruže na području tadašnjih srezova, odnosno regiona. Već u prvoj godini rada integrisane Centralne apoteke, njen rad je proširen na opštinu Malo Crniće a kasnije su postepeno uključivane druge opštine i kao poslednja, Žagubica se priključuje 1988. godine.

Apoteka Požarevac je sertifikovana 21.08.2006. godine po zahtevima međunarodnog standarda ISO 9001:2000. Ovlašćena sertifikaciona organizacija je bila SIQ, međunarodno priznata, članica IQNET-a.

10.10.2007. kao treći u Srbiji a prvi među Apotekarskim Ustanovama, dobijaju i sertifikat ISO 27001:2005 ili skraćeno ISMS (Information security management system) – sistem menadžmenta zasigurnosti informacija.

Nagradu za najbolju ustanovu u rangu apoteka na teritoriji Republike Srbije, sa 92,27 poena, od mogućih 100, 2011. godine dobila je Zdravstvena ustanova Apoteka Požarevac. U konkurenciji su bile 33 državne ustanove.

Danas, 17. novembra 2016. godine otvoren je nov objekat pod nazivom “Lek” koji se nalazi u neposrednoj blizini gradske bolnice. Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović posetio je danas nov objekat zajedno sa saradnicima i čestitao na uspešnom radu tokom prethodnih godina i istakao da je po kvalitetu usluga i finansijskom poslovanju u prve tri u Srbiji.

KOMENTARIŠI