NOVAC I DRUGE POGODNOSTI: Roditeljima novorođenih beba uručena pomoć

NOVAC I DRUGE POGODNOSTI: Roditeljima novorođenih beba uručena pomoć

Ovakvim socijalnim programom opština nastoji da obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa, među kojima i učenika, studenata, novorođene dece, nezaposlenih majki i žena  kojima je potrebna vantelesna oplodnja te mladih bračnih parova

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je u utoeak roditelje koji su rođenjem deteta ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

“Zadovoljstvo mi je što pred blagdane organizujemo prijem za roditelje novorođenih beba, a to nam je bila praksa čitave godine. Ovog puta imamo 10 devojčica i 12 dečaka od kojih su dvoje blizanci. Želim vam da praznike lepo provedete u krugu porodice jer ste dobili najlepšu nagradu koju čovek može da dobije u životu.“, rekao je predsednik Milić.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, i to za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. Opština je postala bogatija za 10 devojčica i 12 dečaka, a pravo na naknadu za protekli period ostvarila je 21 porodica za 22 bebe. Među njima je i 11 nezaposlenih majki.

Foto: Opoština Veliko Gradište

Roditelji novorođenih beba će, ovom prilikom, od opštine dobiti i dečja sedišta za automobil dok će im JKP “Dunav Veliko Gradište“ obezbediti karte za besplatan parking.

Nagrade su, pored predsenika opštine,  uručili zamenik predsednika, Slađan Marković, direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, i direktorka JKP “Dunav“, Ljubica Mitić.

Pravo na opremanje novorođenčeta i dodatno opremanje kao i naknadu za novorođeno dete utvrđeno je Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište i Odlukom o izmeni Odluke o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište iz 2017. godine, a ostvaruje se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i Opštinske uprave opštine Veliko Gradište.

Ovakvim socijalnim programom opština nastoji da obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa, među kojima i učenika, studenata, novorođene dece, nezaposlenih majki i žena  kojima je potrebna vantelesna oplodnja te mladih bračnih parova.

KOMENTARIŠI