Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću ukinuta je viza za Australiju i moraće da napusti zemlju, odluka je tamošnjih vlasti posle sage koja se odvijala na aerodromu u Melburnu.

Informaciju su preneli Rojters i lokalni portal “Ejdž”, koji je čitavog dana izveštavao sa aerodroma. Đoković će pokušati žalbom na sudu da preokrene odluku i dobije priliku da učestvuje na Australijan openu.

Đoković nije dobio dozvolu da uđe u Australiju, bez obzira što je dobio medicinsko izuzeće i garantovano mu učešće na Australijan openu, nakon što su dve nezavisne komisije prihvatile njegov zahtev.

Pojavile su se informacije da će on biti prebačen u drugi grad odakle će se prvim letom vratiti kući.

Novak je oko devet sati bio na aerodromu u Melburnu, gde mu lokalne vlasti države Viktorije nisu dozvolile ulazak u zemlju.

Čelnici Viktorije nisu želeli da mu odobre vizu, iako su Federalne vlasti tražile da se poštuje odluka o medicinskom izuzeću i dozvoli mu se učešće na Australijan openu.

Prilikom sletanja granična policija obavestila je lokalne vlasti da postoji problem jer je iz Đokovićevog tima stigao zahtev za pogrešan tip vize, onu za koju ne postoji izuzeće od obavezne vakcinacije.

Posle toga je krenulo celonoćno ispitivanje svetskog “broja 1”, a u čitav slučaj bio je uključen i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je kontaktirao i srpskog ambasadora u Australiji.

Novak je na aerodromu bio smešten u posebnu prostoriju, koju je obezbeđivala policija i prema brojnim izvorima, srpskom teniseru je bila zabranjena upotreba mobilnog telefona.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara.

KOMENTARIŠI