Opštinski štab za vanredne situacije  Malo Crniće оbaveštava građane opštine Malo Crniće da je Republički krizni štab za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti  Covid-19, doneo sledeće odluke koje se primenjuju od petka, 17. jula 2020. godine na celoj teritoriji Republike Srbije.

  1. Zabranjeno je okupljanje na javnim mestima, u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 10 ljudi;
  2. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od 1,5 metra, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra;
  3. Obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, javnom prevozu i na otvorenom prostoru na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od 1,5 metra, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i sl.;
  4. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski;

Iz gore navedenih odluka proizilazi da na području opštine Malo Crniće, dok traju navedene mere Republičkog kriznog štaba, više nije moguće organizovati privatna slavlja, sportske i kulturne manifestacije koje podrazumevaju učešće više od 10 lica na jednom mestu bez razlike da li je na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

Eventualne započete kulturne, sportske i slične manifestacije moraju biti prekinute 16.07.2020. godine u 24,00 časa.

Ovim putem Štab još jednom apeluje na građane da se odgovorno ponašaju i poštuju sve mere koje preporučuje struka u cilju zaštite ličnog i zdravlja svoje porodice.

KOMENTARIŠI