Nove mere u Grčkoj od 12. juna

Nove mere u Grčkoj od 12. juna

Iako je obaveza nošenja maski i dalje na snazi u Grčkoj, drevna zemlja Helena polako popušta epidemiološke mere.

Zamenik ministra civilne zaštite i upravljanja kriznim situacijama, Nikos Hardalis saopštio je da počevši od 12. juna počinju da važe nove mere.

Jedna od njih će posebno obradovati turiste iz Srbije, naročito ljubitelje grčke muzike.

“Od subote, 12. juna, muzika će biti dozvoljena u delovima ugostiteljskih objekata na otvorenom koji su namenjeni za sedenje gostiju”, izjavio je gospodin Hardalis, prenosi Civilprotection.gr.

Takođe je skraćeno i trajanje policijskog časa u Grčkoj. Od subote, 12. juna, policijski čas će trajati od 1:30 do 5h po lokalnom vremenu. Gospodin Hardalis je takođe najavio i da će policijski čas najverovatnije biti ukinut od 1. jula, ukoliko to aktuelna epidemiološka situacija bude dozvolila.

Objavljene su i druge mere tokom konferencije za štampu, ali su one uglavnom fokusirane na lokalno stanovništvo.

” I sada dobro znamo da svaka naša nepažnja može biti kobna za mnoge druge. Ali takođe dobro znamo kako se možemo nositi sa tim, kako da zaštitimo sebe i sve oko nas. Posmatrajući sanitarne mere i protokole, koji su naš štit od prvog dana pandemije, kroz program vakcinacije i stvaranja kolektivnog imuniteta, biće nam omogućeno da iza sebe ostavimo ovu situaciju bez presedana”, dodao je Hardalis.

KOMENTARIŠI