Novi prostor za učenike osnovne škole u Srednjevu i predškolce u Carevcu

Novi prostor za učenike osnovne škole u Srednjevu i predškolce u Carevcu

Izgradnja nove škole u Srednjevu započeta je pre dvadesetak godina, ali, zbog nedostatka sredstava, nije privedena kraju.

Rukovodostvo opštine, na čelu sa predsednikom, Draganom Milićem, obišlo je radove na renoviranju i proširenju školskih objekata u Srednjevu i Carevcu. U Srednjevu su u toku radovi na izgradnji dela nove, centralne škole OŠ „Miša Živanović“ dok je u Carevcu završeno proširenje područne škole i Predškolske ustanove.

Izgradnja nove škole u Srednjevu započeta je pre dvadesetak godina, ali, zbog nedostatka sredstava, nije privedena kraju. Ove godine obezbeđena su dodatna sredstva od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u iznosu od 12 miliona i opštine Veliko Gradište od 1.4 miliona dinara koja su opredeljena za završetak levog krila škole.

Ovim sredstvima biće uređena nova fiskulturna sala sa svlačionicama i učionice sa pomoćnim prostorijama, ukupne površine 1000 kvadratnih metara. Do sada su urađeni radovi na vodovodu i kanalizaciji, malterisanje, keramičarski radovi, električne instalacije i sanitarni čvor.

Završetak prve faze radova očekuje se 18. decembra, a Škola je za ostatak potrebnih sredstava aplicirala kod Ministarstva prosvete kako bi ovaj objekat naredne godine mogao da primi prve đake.

U Carevcu je privedena kraju izgradnja kotlarnice i proširenje dečjeg vrtića. Predškolci su do sada, zbog nedostatka prostora, vrtić pohađali poslepodne, a već u ponedeljak 14 mališana će krenuti u jutarnju smenu, u novoj učionici. Sredstva, u visini od 2,4 miliona dinara, obezbedila je opština Veliko Gradište.

Kako je rekao predsednik opštine, Dragan Milić, opština će izdvojiti i dodatnih 100 hiljada dinara za opremanje ove učionice, a sa Mesnom zajednicom Carevac, u planu je da se naredne godine uvede i centralno grejanje za čitav objekat.

“Naš je zadatak da ulažemo u decu jer je to najbolja investicija.“, potvrdio je Milić okupljenim roditeljima i prosvetnim radnicima.

Direktorka PU “Majski cvet“, Slavica Janković, uručila je ovom prilikom, zahvalnice predsedniku opštine, predsedniku MZ Carevac i direktoru OŠ „Miša Živanović“ koji su, kako je rekla, uradili veliki deo posla i pomogli rad odeljenja Predškolske ustanove u Carevcu.

Nove radove na školi u Carevcu najavio je direktor OŠ „Miša Živanović“, Dejan Rajković, pre svega na izradi elaborata energetske efikasnosti objekta, projekta grejanja, postavljanje izolacije na delu školske zgrade i zamenu dotrajale stolarije kao i kompletnu zamenu oluka, a radovi su planirani i u dvorištu škole.

U znak zahvalnosti za novu učionicu, mališani iz Carevca pripremili su gostima svečani program, a već od ponedeljka ovde će boraviti, učiti i igrati se.

KOMENTARIŠI