Novo, crveno upozorenje RHMZ-a, stiže nevreme

Novo, crveno upozorenje RHMZ-a, stiže nevreme

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom zahvatilo je zapadne i jugozapadne predele Srbije, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U drugom delu dana, u svim predelima Srbije vreme će biti veoma nestabilno, pa se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim udarima vetra.

Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 milimetara kiše za 12 sati.

RHMZ je izdao meteorološko upozorenje na značajnu promenu vremena u toku današnjeg dana, a u drugoj polovini dana i na vremenske nepogode kao što su obilne padavine, grad i olujne udare vetra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da intenzivno prati kretanje vremenskih nepogoda koje su zadesile zemlje u regionu i da se preduzimaju sve neophodne mere.

Grad Požarevac pozvao je građane da prate upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda i pripreme se za najavljene vremenske nepogode, poštuju bezbednosne propise i ukoliko se u toku vremenskih neprilika nađu na nebezbednim lokacijama, poštuju uputstva koje je propisao Sektor za vanredne situacije MUP-a.

Na snazi crveni meteoalarm.

Na jugu i istoku Srbije još danas će biti vrlo toplo – do 35 stepeni Celzijusa.

U nedelju i početkom sledeće sedmice, u svim predelima će biti osetno hladnije. Dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine.

KOMENTARIŠI