Novo lice opštine Veliko Gradište

Novo lice opštine Veliko Gradište

Veliko Gradište, sa Srebrnim jezerom i Ramskom tvrđavom jedna od najposećenijih srpskih turističkih destinacija, dočekalo je za uskršnje i prvomajske praznike građane i prve turiste s novim licem.

Foto: Opština Veliko Gradište

Gradište je prva opština u Srbiji koja je postavila inovativnu vertikalnu signalizaciju sa funkcijom podnog i vertikalnog osvetljenja pešačkih prelaza, a koja će se napajati solarnom energijom. Vozačima i pešacima će olakšati saobraćaj na kružnom toku na ulazu u grad i skretanju ka Srebrnom jezeru.

I u samom gradu i Srebrnom jezeru uređena je horizontalna signalizacija – obnovljeni su pešački prelazi, oznake za školu u gradu, parking mesta – posebno za taksiste i osobe sa invaliditetom i ostala saobraćajna signalizacija u površini od 900 m2 i obeležene isprekidane i pune linije dužini oko 40 km. Postavljeno je i 40 novih saobraćajnih znakova, a zamenjeni su i oni oštećeni.

Foto: Opština Veliko Gradište

Na putu Topolovnik-Ram, radi se na deonici Zatonje-Ram gde je od ukupne dužine od 15 km urađeno oko 4,5 km puta. Asfalt se, radi kvaliteta, postavlja u dva sloja, a radovi će se nastaviti 6 maja.

I u obnovljenoj lepotici na Dunavu, Ramskoj tvrđavi, nastavljeni su radovi na uređenju prilaza. U toku je završetak izrade pešačkih staza ka tvrđavi od kojih će jedna voditi od drumskog puta, a druga od Dunava. Ujedno, turska firma “Grid“ završava plato u podnožju ove građevine gde će se sastaviti pristupne staze. Očekuje se da radovi budu okončani do kraja narednog meseca.

Foto: Opština Veliko Gradište

Predsednik opštine, Dragan Milić, obišao je sa svojim saradnicima radove i uverio se da je sve bilo spremno za praznike.

KOMENTARIŠI