NOVO UPOZORENJE RHMZ: Čekaju nas obilne kiše i grad

  Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje na lokalnu pojavu obilnih pljuskova sa gradom na području Srbije od sutra do 25. juna.

  Kako se navodi, očekuje se nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinom, kratkotrajnim gradom i jakim vetrom, dok će količina padavina biti izrazito neujednačena.

  Prema prognozi RHMZ-a u Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti i sa redjom pojavom pljuskova i grmljavina.

  Uveče i tokom noći na severu i zapadu očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenim obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom.

  Duvaće slab vetar promenljivog smera, a jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21 stepeni, dok će najviša dnevna dostizati od 28 do 33 stepeni.

  FOTO: AccuWeather

  U Požarevcu se u subotu očekuje pretežno sunčano i toplo sa slabim vetrom promenljivog smera.

  Jutarnja temperatura biće oko 21 stepen, a najviša dnevna oko 32 stepena.

  Uveče i tokom noći očekuje se lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

  U Srbiji će prema prognozi RHMZ-a od nedelje do utorka biti promenljivo i nestabilno mestimično sa pljuskovima i grmljavinom i sa uslovima za lokalne grmljavinske nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom.

  Od srede 26. juna očekuje se postepena stabilizacija uz redju pojavu kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

  KOMENTARIŠI