Novo upozorenje RHMZ, u Homolju moguće i do 40cm snega

Novo upozorenje RHMZ, u Homolju moguće i do 40cm snega

FOTO: B.P.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje da se danas očekuje pojačavanje snežnih padavina.

Braničevski okrug je i dalje u narandžastom, dok će žuti meteoalarm biti u ponedeljak i utorak.

Kako navodi RHMZ, u planinskim predelima se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača od 20 do 40 centimtara, naročito na jugozapadu Srbije i u oblasti Homolja, na istoku zemlje.

Slablјenje padavina očekuje se sutra (11.01.) pre podne i sredinom dana.

Iz Puteva Srbije vozačima savetuju da poštuju ograničenja brzine, da voze pažljivo, kao i da koriste zimske gume i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Na putu Boževac – Petrovac na Mlavi, Knežica, naselje Ranovac, od 16.decembra saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, zbog urušavanja kosine i dela kolovozne konstrukcije u saobraćajnoj traci u smeru Boževac-Petrovac na Mlavi.

Od 10.01. do 15.01. na području Srbije očekuje se pretežno oblačno i hladno vreme, povremeno sa snegom, a na jugu Srbije do 12.01. uz sneg padaće i kiša, koja će se lokalno lediti na tlu. Padavine će biti intenzivnije danas popodne, uveče i noću, a od sutra znatno slabije i povremene.

Od 15.01. do 20.01. uslediće uglavnom suvo, ali veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0°C (ledeni dani).

KOMENTARIŠI