Novo vozilo za potrebe narodne kuhinje Crvenog krsta od Grada Požarevca

Novo vozilo za potrebe narodne kuhinje Crvenog krsta od Grada Požarevca

Danas, 3. septembra izvršena je primopredaja vozila za potrebe narodne kuhinje Crvenog krsta Požarevac. Grad Požarevac je za ove namene izdvojio 2,68 miliona dinara.

Ugovore su potpisali u ime Gradske uprave Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave i Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac. Nakon potpisivanja, gradončelnik Bane Spasović predao je ključeve kombi vozila Crvenom krstu Požarevac.

Gradončelnik Požarevca je podsetio da lokalna samouprava ulaže svake godine velika i značajna sredstva u socijalnu problematiku, a za narodnu kuhinju Crvenog krsta Grad Požarevac izdvaja preko 15 miliona dinara i 5,5 miliona dinara za gerontodomaćice.

Spasović je najavio da će se ovakve akcije nastaviti i nadalje. Prethodno vozilo za potrebe narodne kuhinje Crvenog krsta bilo je staro 13 godina.

Saša Obradović podsetio je da narodna kuhinja trenutno ima 850 korisnika u Požarevcu i Kostolcu. Narodna kuhinja u kontinuitetu radi već 24 godine. Distribucija obroka vrši se šest dana nedeljno, a korisnici koji nisu u mogućnosti da koriste usluge Narodne kuhinje, a koji su na spisku Centra za socijalni rad, njih 187, jednom mesečno dobijaju pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Obradović se ovom prilikom zahvalio gradončelniku na ispunjenom obećanju.

Vozilo je kupljeno putem ranije raspisane javne nabavke. Ugovor o nabavci vozila zaključen je sa “Auto Mirkosom” u ukupnom iznosu sa PDV-om od 2.682.120,00 dinara.

 

KOMENTARIŠI