Novogodišnji i božićni vašar u Požarevcu: Posetilaca sve više

Novogodišnji i božićni vašar u Požarevcu: Posetilaca sve više

U Požarevcu je u toku novogodišnji i božićni vašar. Ove godine ima trideset izlagača i za razliku od prethodnih dominiraju domaći i proizvodi ručne radinosti

Foto: Urban City, 2018.

Kako se bliži 31. decembar, atmosfera na novogodišnjem vašaru u Požarevcu je sve uzbudljivija, a posetilaca je sve više, posebno onih iz dijaspore.

Prodavci na novogodišnjem vašaru u Požarevcu sebe smatraju deda Mrazovim pomoćnicima i uživaju u tome.

„Ovde sam već 3 -4 godine. Mnogo lepše i mnogo bolje nego svih prethodnih godina”, kaže prodavačica Marijana Momčilović, a njen kolega Mirko Perić dodaje:

„Potražnja je solidna, kao i svake godine. Zadnjih par dana se povećava broj ljudi koji posećuje vašar, jer su došli iz inostranstva.”

„Svi zajedno pokušavamo da poklone deda Mrazu damo kako bi podelio najmlađima. Naravno i ovim starijima, trudimo se da i za njih bude ponešto”, navodi Aca Popović, vinogradar iz Krvija.

Foto: Urban City

„Prodajem ovde sa sestrom novogodišnje ukrase i slatkiše koje smo pravili zajedno sa bratom i drugom sestrom. Ovo nam je prva godina da smo ovde. Planiramo i naredne godine, pa možda preraste u porodični biznis”, kaže Nenad Blagojević iz Braničeva.

Na trideset autentičnih štandova sve je više domaćih proizvoda.

Drugačije u odnosu na prethodne tri godine je to što smo uveli procentualno izlagače. Nekada je bila samo preprodaja novogodišnjih ukrasa, sada je tu ručna radinost, što me posebno raduje”, objašnjava Svetlana Milutinović, pomoćnica gradonačelnika.

Dakle, ovo je pravo mesto za sve koji su bili dobri cele godine. U novogodišnjoj noći uz vatromet i muziku Osvajača, biće čajeva, kuvanog vina i rakije.

KOMENTARIŠI