Novogodišnja radost nije zaobišla ni decu čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede prigodne poklone. Za to su se pred Novu godinu pobrinuli opština Veliko Gradište, Centar za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac i Kulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“.

Opština je za decu do 10 godina iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći i romskih udruženja obezbedila 200 novogodišnjih paketića koje je mališanima podelila uz pomoć Centra za socijalni rad.

Foto: Opština Veliko Gradište

Prisutnim roditeljima i deci obratili su se zamenik predsednika opštine, Slađan Marković, direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, i predstavnik udruženja Roma, poželevši im srećnu i bolju Novu godinu.

Uz Deda Mraza i slatke paketiće, praznike im je ulepšala i novogodišnja predstava za decu “Da li će doći Mrazić Deka“ koju su izveli mladi glumci Dečjeg pozorišta „Žanka Stokić“ kao poklon Kulturnog centra Veliko Gradište.

Porodice koje nisu bile u mogućnosti da prisustvuju svačanosti u Kulturnom centru, paketiće su podigle u prostorijama Centra za socijalni rad ili su im dostavljene na kućnu adresu kako mališani Novu godinu ne bi dočekali bez poklona.

KOMENTARIŠI