Omladina JAZAS-a Požarevac ima više polja delovanja, a jedno od najvažnijih jeste prevencija širenja HIV infekcije i epidemije side.

Ove godine zajedno sa ZZJZ Požarevac, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, Jazas organizuje centralnu uličnu manifestaciju na Starom Korzou, na platou između kafića Cvetić i Grad od 11 do 13 sati istog dana.

Na štandovima će biti postavljen zdravstveno-vaspitni materijal, a volonteri Omladine JAZAS-a Požarevac će realizovati i mini-kviz sa sugrađanima na ulici.

Sastavni deo obeležavanja 1. decembra je i aktivnost u Stop šopu, 30.11.2019. godine gde će se akcija odvijati od 12 do 14 sati uz muziku i pozivanje posetilaca na testiranje na HIV u ZZJZ ukoliko su bili u nekom riziku od infekcije HIV-om.

Datum TESTiranja na HIV van prostorija ZZJZ na lokaciji u gradu (outreach) gde će biti postavljeno medicinsko kombi vozilo, bićete obavešteni naknadno.

Vršnjački edukatori/ke koji su završili obuku kroz projekat „Kocka zdravlja“ koji je finansiran od strane Grada Požarevca, realizovaće od 01. do 30. decembra radionice u osnovnim školama učenicima/ama 7 razreda na temu prevencije HIV-a i PPI, kao i očuvanju reproduktivnog zdravlja.

U toku decembra realizovaće se i tribine u Požarevcu, Kučevu i Petrovcu na Mlavi.
Pozivamo vas da nam se pridružite u obeležavanju Svetskog dana borbe protiv side, 1. decembra od 12 do 13 sati u ul. Stari korzo.

KOMENTARIŠI