Foto: Urban City

Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu je najstarija škola sa četvorogodišnjim trajanjem među školama za područje rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane.

Foto: Urban City

Škola je počela da radi 10. oktobra 1872. god. pod nazivom „Zemljodelska šumarska škola“. Škola je osnovana na osnovu zakona koji je u Narodnoj skupštini Knjaževine Srbije prihvaćen 1870. godine.

Foto: Urban City

 1996. godine otvoren je Dom učenika i izvršene su nove izmene u nazivu Škole. Škola dobija naziv Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“.

Foto: Urban City
Foto: Urban City

Na današnjoj Svečanoj akademiji prisutnima se obratio direktor škole Vidoje Vukašinović:

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca rekao je da je ove godine iz budžeta Grada izdvojeno preko 2,5 miliona dinara za adaptaciju škole, odsnosno za izvođenje građevinskih radova. Investiciona ulaganja na adaptaciji i dogradnji pekare u školskom dvorištu iz budžeta grada Požarevca izvodjeno je nešto više od 2,85 miliona dinara. Opširnije u audio formatu:

Na kraju obeležavanja 145 godina rada škole, zaposlenima su uručena priznanja za uspešan dugogodišnji rad u školi i izveden je kulturno-umetnički program za sve prisutne u prepunoj fiskulturnoj sali Poljoprivredne škole “Sonja Marinković”.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI