Obeleženo 180 godina postojanja OŠ „Miloš Savić“ Lučica

Obeleženo 180 godina postojanja OŠ „Miloš Savić“ Lučica

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i član Gradskog veća zadužen za prosvetu Tomica Stojanović posetili su OŠ „Miloš Savić“ u Lučici povodom 180 godina postojanja i rada ove obrazovne ustanove.

Ove godine zbog pandemije izazvane korona virusom Dan škole je obeležen skromnije nego prethodnih godina.

Slaviša Stojadinović

Slaviša Stojadinović direktor škole se zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći u prethodnom periodu kada je u pitanju rad ove obrazovne ustanove kao i ministarstvu prosvete i pravde.

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom svim zaposlenima i učenicima čestitao 180 godina postojanja škole. On je još istakao da je lokalna samouprava u prethodnom periodu izdvajala značajna sredstva za sve škole kako u selu tako i u gradu i da će se tako nastaviti ubuduće. Pavlović je rekao da su legalizovani školski objekti u Lučici, Prugovu i Poljani što je bio preduslov za sva naredna ulaganja kao što je alarm i video nadzor u sva tri objekta škole u vrednosti od oko 400.000 dinara, tako da je to sada bezbedniji ambijent za decu i zaposlene. Za poslednjih nekoliko godina je u zamenu prozora i vrata utrošeno više od milion dinara a u Poljani je pre dve i po godine urađeno asfaltiranje terena za male sportove u školskom dvorištu, kao i nova ograda za šta je uloženo oko 1,4 miliona  dinara. Zamenjeni su kotlovi u sve tri škole, urađeni oluci, obnovljen školski nameštaj, nastavna sredstva, uređen enterijer učionica u svim objektima škole, uređene vodovodne instalacije i sve ono što omogućava da učenicima i učiteljima jedina briga bude razmena znanja. U toku ove godine Grad Požarevac je finansirao popravku, sanaciju i renoviranje fasade na objektu škole u Poljani  – vrednost oko 600.000 dinara. Škola ima i urađen Projekat izgradnje đačke kuhinje, za koji poseduju i građevinsku dozvolu i svu potrebnu dokumentaciju.

Pavlović je pohvalio osnovne škole, kada je u pitanju nabavljenje finansijskih sredstava ne oslanjaju se samo na lokalnu samoupravu već i na ministarstva tako da su od ministarstva pravde u okviru projekta „oportunitet“ dobili oko četiri miliona dinara za postavljanje termo-izolacione  fasade u Lučici, škola je za učešće u tom projektu imala podršku svih resursa Grada Požarevca.

Direktor škole je ovom prilikom nagradio i najbolje učenike diplomama, a nakon toga je predstavljena i Monografija 180 godina Osnovne škole “Miloš Savić”.

KOMENTARIŠI