Obeleženo 20 godina postojanja i rada KK “Po.Basket”

Obeleženo 20 godina postojanja i rada KK “Po.Basket”

Foto: KK PO Basket

U Sportskom Centru Požarevac obeleženo je 20 godina postojanja i rada Košarkaškog kluba “Po.Basket” iz Požarevca.

U okviru proslave, odigran je VII Memorijalni turnir kadeta “Branimir Jocić – Bane”. Za prelazni pehar porodice Jocić borile su se ekipe: “Mladost” Smederevska Palanka,”Beko” Beograd,”Virtus Basket” Pančevo i domaćin KK”PO.Basket” iz Požarevca.

U prvom polufinalu, “PO.Basket” je lako savladao Palančane i plasirao se u finale gde mu se pridružio “Beko”, koji je savladao Pančevce sa 76:57.Pošto su svi učesnici odgledali finale Svetskog prvenstva u Manili,odigrano je finale ovog turnira.U veoma uzbudljivoj utakmici gde nijedna ekipa nije imala više od 6 poena prednosti na kraju je, posle produžetka, trijumfovao domaćin sa 85:78.Najbolji strelac turnira bio je Marić iz ekipe Beko a MVP turnira je Veljko Stefanović iz domaće ekipe.U revijalnom delu programa nastupile su devojčice KK “Plana” iz Velike Plane i KK “Po.Basket- Lavice 012”.

Usledila je dodela zahvalnica institucijama koje su u proteklih 20 godina pomagale i saradjivale u radu KK “Po.Basket” iz Požarevca. Nagradjeni su Grad Požarevac,Sportski savez Grada Požarevca, Požarevačka Gimnazija, JU Sportski Centar Požarevac i Regionalni košarkaški Savez Centralne Srbije.

KOMENTARIŠI