Razbojnici su pokidali kablove na video nadzoru, iščupali dve spoljne kamere od ukupno šest. Presečena je i kablovska instalacija i kablovi računara.

Roditelji su decu vratili kući ili su ih oveli u neki od dežurnih vrtića, “Duško Radović” i “Danica Radosavljević”. Vrtić je jutros obišao gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa članovima gradskog veća gde ih je dočekala direktorka ove ustanove Marija Bajić, sa svojim saradnicima.

Direktorka PU „LJubica Vrebalov“ , Marija Bajić je ovom prilikom istakla da kada su jutros u 5:30 videli šta se desilo u „Nevenu“, odmah su obavestili nadležne organe i gradonačelnika. Bajićeva pretpostavlja da je to neko kome ne odgovara  što su pre nedelju dana postavljene kamere.  “Mi smo želeli da postavljanjem kamera podignemo nivo bezbednosti na što veći nivo, pretpostavljam da nekom to nije odgovaralo. Razbojnici nisu ništa ukrali, što znači da je ovo smišljeno“, smatra direktorka vrtića. Ovaj vrtić pohađa oko 220 dece svakodnevno, kapaciteta je 300 dece. Bajić se nada da će šteta biti sanirana, kako bi od sutra vrtić nesmetano funkcionisao.” Pozvali smo sve čistačice i pomoćno osoblje. Čistiće se ceo dan i nadam se da ćemo uspeti da vrtić ososobimo do sutra.”, dodala je ona.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je prilikom obilaska ovog objekta rekao da je svaki komentar suvišan.“ Namera Grada Požarevca jeste da u narednom periodu sve objeke rekonstruiše i da deca imaju sve uslove za celodnevni boravak u vrtiću. Ali to je uzaludan posao ako stalno ulažemo sredstva u podizanju životnog standarda u Požarevcu, ako imamo vandale koji čekaju svaku priliku da nešto unište. Ova šteta je naneta svim građanima Požarevca, zato što se sredstva ulažu iz gradskog budžeta koji se puni kroz poreze i doprinose koje ostvaruju sami građani.“

Ovo je nedopustiv vandalski čin, ističe Spasović  i dodaje da je i on zvao Načelnika policijske uprave koji mu je rekao da je policija izašla na lice mesta i da je obavljen uviđaj, i da očekuje od policijske uprave, koja dobro radi svoj posao, da reši slučaj što pre. Postoje naznake da su ovaj vandalski čin počinila maloletna lica i da ne mogu da odgovaraju pred zakonom ali će zato njihovi roditelji morati da snose materijalnu štetu, bez obzira iz kojih porodica dolaze.

image-0-02-05-39033112c5b3ec2a1e453738a248838cd41df637db09f95914b3dbcb9a6b43fa-vSpasović je još najavio da će se u svim vrtićima povećati bezbednost uvođenjem kamera i fizičko tehničko obezbeđenja. „Ovo nije prvi put da se vrše upadi u vrtiće i  da se nešto što gradska vlast uradi neko ruši. Ogorčeni su zato što se trude da rade i grade a neko ide da to uništava. Vrtić neće biti sam u ovom slučaju i sve će biti uređeno i još bolje nego što je bilo“, poručio je Spasović na kraju obilaska „Nevena“.

 

KOMENTARIŠI