Objavljeni rezultati raspodele đaka po srednjim školama u Srbiji

Objavljeni rezultati raspodele đaka po srednjim školama u Srbiji

Foto: Urban City / B.P.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na portalu Moja srednja škola rezultate konačne raspodele đaka po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama u Srbiji.

Kako je ranije najavljeno, oni koji ne iskoriste prednost elektronskog uvida to mogu učiniti i u svojim matičnim osnovnim školama.

„Objavljeni su rezultati nakon prvog kruga raspodele. Rezultate možete videti u osnovnim informacijama učenika kao prijavljeni korisnik, ili preko identifikacionog broja učenika“, objavljeno je na portalu.

Prema prethodnoj najavi Ministarstva prosvete, popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Takođe, u četvrtak i petak, 14. i 15. jula prijave za upis u srednje škole, za prvi upisni krug, mogu se podneti i neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole.

Od 14. jula od 8 časova do 20. jula u ponoć je podnošenje prijava za upis elektronskim putem, posle prvog i drugog upisnog kruga.

„Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs“, navelo je Ministarstvo prosvete u saopštenju objavljenom tokom dana.

KOMENTARIŠI