Oblačno i toplo u Požarevcu, od subote pogoršanje

Oblačno i toplo u Požarevcu, od subote pogoršanje

Foto: Urban City / B.P.

Promenljivo oblačno i toplo. Ujutro u Banatu i na istoku Srbije ponegde slaba kiša.

Kasnije posle podne jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, prvo na severu i zapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima. Vetar umeren i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša od 20 do 23 stepena.

U Požarevcu poslednjeg dana marta oblačno i toplo. Minimalna temperatura 9, maksimalna dnevna 21°C.

01.04.2023. Subota: Umereno do potpuno oblačno, nestabilno i malo svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na visokim planinama kratkotrajno može biti i malo snega. Posle podne na severozapadu, a uveče i u ostalim krajevima postepeni prestanak padavina, zatim i razvedravanje. Vetar umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša od 14 do 18 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 95%.

02.04.2023. Nedelja: Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče. Na visokim planinama kratkotrajno može biti i malo snega. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, uveče i tokom noći u Vojvodini jak. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 14 do 18 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

03.04.2023. Ponedeljak: Umereno do potpuno oblačno, vetrovito i hladnije, na severu i u većem delu zapadne Srbije suvo, u ostalim krajevima s kišom, mestimično i sa pljuskovima i grmljavinom, dok će na planinama padati sneg. Uveče i tokom noći sneg se očekuje i u nižim predelima južne, centralne i istočne Srbije. Lokalno se očekuju obilne padavine. Vetar umeren i jak, severni, u Vojvodini sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 9 do 13 stepeni, posle podne u padu. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Količina padavina veća od 30 l/m² za 12 h, verovatnoća 90%. Vlažan sneg, verovatnoća 90%.

KOMENTARIŠI