Etno selo “Moravski konaci” nalazi u samom srcu Srbije u Velikoj Plani, na samo 90 kilometara od Beograda, nepuna 2 kilometra od autoputa E-75, na samom izlazu iz Velike Plane, na magistralnom putu ka Požarevcu.

Etno selo “Moravski konaci” napravljeno je kao reprezentativno mesto za odmor, rekreaciju i relaksaciju od svakodnevnog posla i stresa kojem je savremeni čovek izložen. Etno selo izgrađeno tokom 2007.godine a zvanično pušteno u rad 15 decembra 2007. godine.

Oko restorana domaće kuhinje se nalazi jezero sa 9 ostrva međusobno povezanih drvenim mostićima, sa malim kamenim stepenicama koje vode do same obale jezera. Na dva od devet ostrva se nalaze etno soba, svojevrstan izložbeni prostor starog nameštaja i pokućstva i kafedžinica u kojoj se služe domaći slatkiši i ručno melje kafa, kako bi posetioci imali priliku da vide kako se to nekada radilo.

Po jezeru se može ploviti, posebno za to napravljenim drvenim čamcima koji imaju svoju marinu. Na drugoj obali jezera, preko puta restorana, napravljeno je posebno poluostrvo koje predstavlja letnju pozornicu i binu za muzičare.

Na obali jezera napravljene su i dve vodenice čije klepetanje dočarava potpuni ambijent prošlih vremena. Za one željne šetnje po prirodi napravljena je i šetačka kamena staza sa klupama za odmor duž obale jezera

Drugi deo centra je sportsko-rekreativni.

Sportsko-rekreativni deo kompleksa čine otvoreni bazeni – bazen za odrasle dubine 1.5 m, bazen za decu dubine 0.5m sa atrakcijama i bazen dubinе 1.2m. Bazeni su opremljeni svom potrebnom infra i supra strukturom – toaleti, tuševi, brza hrana, osvežavajuća pića, sladoledi… Gostima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani.

Nažalost u aprilu mesecu restoran sa recepcijom je u potpunosti izgoreo.

Moravski konaci 7-minObnova kompletnog objekta je u toku, a od subote, 24. juna 2017. otvorena je sezona kupanja na bazenu pored restorana.

moravski konaci obnova 2-minmoravski konaci obnova 3-min

 

KOMENTARIŠI