Obnovljivi recepti i u Domu zdravlja u Žagubici

Obnovljivi recepti i u Domu zdravlja u Žagubici

Pacijenti preglede mogu zakazati isključivo radnim danima od 7 – 19 sati, kada mogu dobiti i informacije o radu izabranog lekara

Elektornski recepti koji se postepeno uvode u Zdravstvenim ustanovama širom Srbije, u Dom zdravlja u Žagubici, po Savetu Ministarstva zdravlja, uvedeni su 15. decembra.

Direktor u Domu zdravlja u Žagubici dr Vesna Stojilović, rekla je da se uvođenjem elektronskog, tzv. obnovljivog recepta, postavljaju i nova pravila u izdavanju terapije gde npr. hronični pacijenti, koji i podižu najviše lekova o trošku osiguranja, sada na osnovu procene izabranog lekara, jednom ili dvaput godišnje mogu doći u ustanovu, izuzev ako u njihovom zdravstvenom stanju nema nekih promena, a za lekove koje koriste idu direktno u apoteku .

„Ukoliko se pacijenti jave na pregled sa nekim akutnim oboljenjem i dobiju recept za antibiotik isti je neobnovljiv“, precizirala je dr Stojilović.

Dr Stojilović je posebno napomenula da građani opštine Žagubica, tačnije pacijenti, preglede mogu zakazati isključivo radnim danima od 7 – 19 sati, kada mogu dobiti i informacije o radu izabranog lekara.

KOMENTARIŠI