Vlada Grčke donela je odluku kasno u ponedeljak uveče da dozvoli prelazak granice za državljane Srbije između Bugarske i Grčke.

Kako saznaju Večernje novosti, srpski konzul u Atini Milan Vukosavljević je uspeo da izdejstvuje da se granični prelaz Promahonas, odnosno Kulata otvori za srpske turiste koji čekaju ceo dan.

Večernje novosti pišu i da bi Vlada Srbije trebalo u utorak u toku dana da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.

Zaštitnik građana je ranije danas saopštio da je zamolio kolege ombudsmane u Bugarskoj i Grčkoj i srpsku ambasadu u Atini, da u skladu sa svojim nadležnostima, hitno reaguju i pomognu ovoj grupi građana.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da se očekuje odgovor na dopis koji je Ambasada Srbije u Atini zatražila od Ministarstvu spoljnih poslova Grčke objašnjenje zašto državljani Srbije nisu pušteni u Grčku.

Takođe, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je današnje nedozvoljavanje građanima Srbije da uđu u Grčku posledica nesaglasja u institucijama te zemlje i da Beograd očekuje razjašnjenje.

KOMENTARIŠI