Foto: Urban City // B.P. // arhiva

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i Lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja opštine Veliko Gradište organizovali su u četvrtak, na poligonu malih sportova u Velikom Gradištu, simulacionu vežbu na simulatorima koji se koriste za obuku bezbednog učešća u saobraćaju.

U cilju podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju, budući vozači i polaznici dveju auto-škola bili su u prilici da se edukuju u praksi i upoznaju sa realnim situacijama u saobraćaju na simulatorima čeonog sudara, prevrtanja automobila i vožnje u alkoholisanom stanju.

“S obzirom da ste generacije koje ove i narednih godina već stiču pravo na polaganje vozačkog ispita ovo će da bude svakako korisno iskustvo vama sutra, kao budućim vozačima.“, rekao je Slađan Marković, zamenik predsednika opštine i predsednik Lokalnog saveta za bezbednost u saobraćaju.

Mladim kandidatima za vozače na simulatorima je predstavljena važnost korišćenja sigurnosnog pojasa u slučaju prevrtanja ili čeonog sudara, uz instrukcije službenika Agencije kako se tom prilikom ne bi povredili.

“Ono što danas ovde budete probali, ne bismo želeli da ikada probate u stvarnoj situaciji. Ovo je sve u kontrolisanim uslovima i danas ćete videte šta znači pojas pri malim brzinama, šta znači voziti pod dejstvom alkohola.“, objasnio je predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Tomislav Petrović.

“Cilj nam je da mladima u Velikom Gradištu, kroz kampanju koju Veliko Gradište sprovodi, ukažemo na, pre svega, poštovanje saobraćajnih propisa… Ono što svakako poručujemo mladima jeste da poštuju saobraćajna pravila, poštuju saobraćajne propise, nikako ne sedaju u alkoholisanom stanju u vozilo, i posebno, da upravljaju vozilom. Ako svoje drugare vide da su u takvom stanju da ih opomenu i da učinimo to da nemamo nijedno stradalo mlado lice nateritoriji opštine Veliko Gradište, tako i na nivou Republike Srbije.“, napomenuo je Petrović.

Ovom prilikom, učesnicima vežbe kao i učesnicima nagradne igre o bezbednosti saobraćaja koje preko društvenih mreža organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja podeljeni su prigodni pokloni.

KOMENTARIŠI