Foto: Pixabay / Wokandapix

Putevi Srbije obustavili su tender vezan za prostorni plan i idejni projekat izgradnje brzih saobraćajnica Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin. Jedina ponuda koja je stigla za više od dve milijarde dinara prevazilazila je procenjenu vrednost javne nabavke, piše Nova ekonomija.

Putevi Srbije doneli su odluku o obustavi postupka javne nabavke za Izradu prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora i Studije opravdanosti sa idejnim projektom izgradnje brzih saobraćajnica na pravcima Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin, navodi Nova ekonomija.

Jedinu ponuda stigla je od grupe ponuđača – Hidroprojekat Saobraćaj, NR GEO Inženjering, Saobraćajni fakultet, Institut za arhitekturu i urbanizam, Građevinski fakultet i Makspro. Ona je iznosila 2,7 milijardi dinara i prevazilazila je procenjenu vrednost javne nabavke za 2,2 milijarde dinara.

Sa druge strane, Putevi Srbije su javnu nabavku procenili na 500 miliona dinara.

Naručilac je javni poziv objavio 2. avgusta, a do isteka roka stigla je samo jedna ponuda.

Trasa planiranog koridora sastavljena je od budućih deonica: Golubac – Кožica, Кožica – Boljetin, Boljetin – Stara Oreškovica, Stara Oreškovica – Brza Palanka i Кladovo – Negotin.

Okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije opština Golubac, Majdanpek, Кladovo i Negotin.

KOMENTARIŠI