Večeras prestaje rad kafića, restorana, tržnih centara, okupljanje do pet ljudi

Večeras prestaje rad kafića, restorana, tržnih centara, okupljanje do pet ljudi

Od subote u 20 časova zatvaraju se restorani, kafići i tržni centri u Srbiji. Obustavlja se od subote u 20h potpuno gradski prevoz na teritoriji cele Srbije. Ranije je bilo najavljeno da će mere zatvaranja restorana, kafića i tržnih centara stupiti na snagu u nedelju od 20h.

Ovu vest potvrdila je premijerka Srbije Ana Brnabić oko 21.20h direktnim telefonskim uključenjem u RTS.

Pored svega ovoga, najavljeno je da se okupljanje ljudi smanjuje na maksimalno pet lica u isto vreme.

-Vlada će dodatno pooštriti mere zabrane kretanja. Od sutra prestaje javni gradski prevoz do daljeg, a od nedelje zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre. U ovom trenutku opasnost je velika, pritisak na medicinske radnike ogroman. Sutra između 19 i 20 sati očekujemo veliku pošiljku iz NR Kine, naš najveći avion je poleteo i sutra uveče se vraća iz Šangaja sa zaštititnom opremom.- Mi ćemo se svi zajedno boriti za život svakog čoveka i pojedinca. Učinićemo sve što možemo da u ovoj borbi bude što manje žrtava. Korona virus nije samo jedina bolest sa kojom se borio ovaj čovek, imao je zdravstvene tegobe. Danas smo dobili najveću opomenu koliko je teška borba i izazov sa kojom se suočavamo – rekla je Brnabić.

Na svima nama ovde, dodala je premijerka, bez obzira da li je predsednik vlade ili predsednik republike, svi mi imamo istu obavezu, a to je da se pridržavamo onoga šta nam kažu stručnjaci. Da se pridržavamo samoizolacije, to je jedina nada da pobedimo ovaj virus.

KOMENTARIŠI