U Kostolcu su završeni radovi na obnovi Prvomajske ulice i izgradnji novog kružnog toka, uloženo je 58,7 miliona dinara. Za saobraćaj će biti otvorena od sutra od 8 časova ujutru.

Deonica koja je urađena duga je oko 300, a široka šest metara i predviđena je za odvijanje dvosmernog saobraćaja. Duž ulice su trotoari i biciklističke staze. Kolovozna konstrukcija pešačkih staza uređena je u tzv. betonskim „behaton pločama”.

Deonica obuhvata deo ulice Prvomajska od ukrštanja sa ulicom Karađorđeva do ukrštanja sa ulicom Bože Dimitrijevića. Kružni tok se nalazi na ukrštanju sa ulicom Nikole Tesle.

Kružni tok koji je urađen doprineće bezbednosti vozača i pešaka, kao i saobraćajnom rasterećenju okolnih ulica.

Ovu lokaciju danas je obišao gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da je završena moderna saobraćajnica koja će biti od velikog značaja za sve Kostolčane i da ona sada spaja ulice Karađorđevu i Bože Dimitrijevića kao i ulicu Nikole Tesle, on je još dodao da je u planu da se preko ovog kružnog toka povežu sa Trudbeničkom ulicom.

Pavlović je napomenu da pored brojnih projekata koje izvodi lokalna samouprava na teritoriji Grada Požarevca u toku su i dve kapitalne republičke investicije od kojih je jedna brza saobraćajnica Požarevac – Golubac i asfaltiranje puta Ram – Bratinac.

Predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski je rekao da je prošlo pet godina od kada je nekadašnji most stavljen van funkcije, te da je nakon njegovog uklanjanja i izrade projekta, izgrađena moderna saobraćajnica sa kružnim tokom dužine 350 metara, urađeno je 250 metara kanalizacione mreže, postavljena je ulična rasveta, izgrađena biciklističko pešačka staza, uređena je zelena površina i postavljena je saobraćajna oprema zbog blizine škole.

Fotografije pogledajte ovde.

1 KOMENTAR

  1. Mrš lopovi. I onda je krenula vučić kampanja i prestalo se sa radovima na putu ka Ramu,jer skupljate glasove asfaltirajući seoske sokake i trotoare da bi ubrali koji poen. Lopuže obične. Al nema vam pomoći. Padate kao kruške ovog puta.

KOMENTARIŠI