Od večeras moguć veći snežni pokrivač i u Požarevcu

Od večeras moguć veći snežni pokrivač i u Požarevcu

Foto: Urban City / Arhiva

U Srbiji će večeras, tokom noći i u subotu, u većini krajeva biti formiran snežni pokrivač, od 5 do 10 centimetara. Više snega ocekuje se na severu i zapadu zemlje, a u subotu posle podne i na istoku, lokalno i više od 20 centimetara.

U centralnim i južnim predelima ponegde se očekuje pojava kiše koja će se lediti na tlu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Danas će u Srbiji biti oblačno, mestimično sa snegom koji će uveče i tokom noći zbog kratkotrajnog porasta temperature u južnim i centralnim predelima prelaziti u kišu koja će se ponegde i lediti pri tlu. Na severu Srbije pre podne suvo uz postepeno naoblačenje, posle podne oblačno sa snegom. Formiranje manjeg snežnog pokrivača očekuje se na severu i zapadu zemlje. Vetar slab i umeren jugoistočni, krajem dana na jugu Banata i u donjem Podunavlju u pojačanju. Jutarnja temperatura od -5 do 0, najviša dnevna od 0 do 6 stepeni Celzijusa.

U Požarevcu će biti oblačno, posle podne, uveče i noću sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar slab do umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 1 stepen Celzijusa.

KOMENTARIŠI