Na sednici Kriznog štaba odlučeno, i zvanično, da se deca vrate u škole. Predrag Kon: Situacija više nije vanredna.

Na pitanje B92.net zašto je doneta odluka da se deca vrate u škole s obzirom na to da je broj novozaraženih i dalje veliki – oko 3.000, član Kriznog štaba dr Predrag Kon je rekao da je štab i ranije najavio da će se stariji osnovci i srednjoškolci vratiti u školske klupe 19. aprila.

Prema njegovim rečima, ako se gleda samo broj novozaraženih i ako se samo na to obraća pažnja, onda deca nikada ne bi bila vraćena u škole.

Takođe, na naše pitanje kako je Ministarstvo prosvete prosledilo školama obaveštenje još u sredu da se nastava sa onlajn modela vraća u školske klupe a da nije sačekalo zvaničnu preporuku Kriznog štaba, što je trebalo da se učini, dr Kon kaže da je to pitanje za Ministarstvo prosvete.

Đaci će, ističe Kon, nastavu pohađati po modelu od 1. septembra – po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

Zatim sledi mini raspust 30. aprila, tako da nema vremena da se virus toliko podigne za tako kratko vreme i da situacija sada nije više vanredna, ali je ipak dodao da jeste nepovoljna.

KOMENTARIŠI