Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić

Foto: Urban City // I.P.

Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić. Proverava se više lokacija u borskom kraju. Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice određen je pritvor do 30 dana.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je da je dana 05. 04. 2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih J. S. i D. D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu iz čl. 114. st. 1. tač. 9. u vezi čl. 33. KZ.

Navodi se da su osumnjičena lica saslušana u tužilaštvu, da je tom prilikom D. D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J. S. branio ćutanjem.

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

O daljem toku postupka biće ispitani svedoci i provedena neophodna veštačenja, navodi se u saopštenju.

Njima se na teret stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu. Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem.

KOMENTARIŠI