Određen pritvor višestrukom silovatelju

Određen pritvor višestrukom silovatelju

Foto: Urban City // B P.

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor I.M, zbog sumnje da je ugrozio sigurnost dve novinarke koje su radile intervju sa njim.

Sud je, na predlog Prvog osnovnog tužilaštva, odredio pritvor I. M. do 30 dana, potvrđeno je u Tužilaštvu.

I. M. je danas izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti dve novinarke koje su radile intervju sa njim.

Nakon toga, zamenik tužioca je predložio sudu da se osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti, a potom će doneti odluku.

I. M. je uhapšen 30. septembra, kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.

Tužilaštvu je u petak dostavljena krivična prijava protiv I. M. od strane dnevnih novina Informer, u kojoj je precizirano da je 27. septembra izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinarki koje su vodile razgovor sa njim, saopštilo je tužilaštvo.

On je više puta osuđivan zbog silovanja i pre nekoliko dana, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao je iz zatvora.

Slučaj silovatelja uznemirio je javnost i aktuelizovao pitanje – šta sa opasnim kriminalcima i silovateljima koji odsluže zatvorsku kaznu, a mogu da ponove to delo.

KOMENTARIŠI