Održan koncert “Uskršnji poklon dece Rusije deci Srbije” u Centru za kulturu...

Održan koncert “Uskršnji poklon dece Rusije deci Srbije” u Centru za kulturu Požarevac

Koncert pod nazivom “Uskršnji poklon dece Rusije deci Srbije” održan je 30. aprila u velikoj sali Centra za kulturu Pozarevac, u saradnji sa Ruskim domom, a finansiran od strane Ministarstva kulture Ruske Federacije.

Zajedno sa decom u delegaciji je došao i obratio se publici bivši ambasador Sovjetskog Saveza u tadasnjoj SFRJ, zamenik predsednika ruske asocijacije diplomata, Valerij Jegoskin.

Foto: CZK

Kao znak prijateljstva i zahvalnosti poklonio je direktorki Centra za kulturu Galini Perić ikonu i čestitao je svim prisutnima Uskršnje praznike. U bogatom programu učestvovala su dva kolektiva. Dečiji teatar muzike i plesa sa solistima ” Krcko oraščić” iz grada Orenburga i “Čarobnjaci dvora” iz grada Voronježa, nosioci mnogobrojnih medjunarodnih priznanja i nagrada.

Publika je bila oduševljena nastupom i svaku njihovu tačku je nagradila velikim aplauzom, a naročito kada su na kraju koncerta svi zajedno otpevali srpsku pesmu “Tamo daleko”.

Koncert je realizovan uz podršku prevoznika Arriva iz Požarevca i Poljoprivredne škole čiji su učenici po završetku koncerta podelili deci iz Rusije uskršnja jaja.

KOMENTARIŠI