Proteklog vikenda, od 23. do 25.10.2020.god. u prelepom ambijentu Banje Koviljače održan je „Kongres Sporta za sve Srbije“ i Skupština Asocijacije Sport za sve Srbije.

Kongres je održan pod svim preporučenim i propisanim merama zaštite širenja Kovid virusa u odličnoj organizaciji nacionalnog krovnog saveza za masovne sportsko rekreativne aktivnosti – Asocijacije Sport za sve Srbije. Broj učesnika i delegata je bio ograničen i usklađen sa postojećim kapacitetima kongresnih sala u kojima su se održavala predavanja i stručne tribine.

Održano je šest plenarnih sesija sa veoma važnim temama za razvoj pokreta sportske rekreacije, uređenje normativnih akata, savremenih oblika promocije i marketinga, unapređenja rukovođenja i upravljanja sportskih udruženja, ali i za mogućnosti finansiranja iz budžeta lokalnih samouprava i evropskih fondova.

Tokom predavanja i veoma intenzivnih debata, zaključeno je da je nophodno udružiti sve snage i pokrenuti opsežne akcije kako bi odgovorili na poražavajuće trendove pada psihofizičkih sposobnosti i opšteg zdravstvenog stanja među građanstvom. Predviđanja su zabrinjavajuća i ukazuju da će životni vek stanovništva sadašnjih generacija padati u proseku i do pet godina u odnosu na prethodne, uprkos opštem razvoju i kvalitetu medicinske nege, isključivo zbog pasivnog životnog stila i fizičke neaktivnosti!

Predavanjima su rukovodili eksperti iz svojih oblasti, dok su učesnici – sportski stručnjaci imali veliki broj konkretnih pitanja i kvalitetnih komentara na zadate teme sa ciljem podizanja kapaciteta i unapređenja rada sportsko rekreativnih udruženja.

FOTO: SRA, Nina Anđelković, Bane Dmitrović i Sanja Kocić

Bane Dmitrović je bio moderator i predavač na sesiji koja je nosila naziv „Menadžment u Sportu za sve“ na kojoj su govorile mr. Nina Anđelković – profesor sa dugogodišnjim stažom u obuci fitnes instruktora i Sanja Kocić, jedna od najkvalitetnijih i najpoznatijih fitnes instruktora sa naših prostora.

Izvedeni su konkretni zaključci koji će biti osnova budućih aktivnosti Asocijacije u borbi za podizanje svesti građanstva, ali i državnih institucija o značaju vođenja zdravog, aktivnog životnog stila u funkciji unapređenja kvaliteta i kulture življenja.

Na Skupštini Asocijacije pored redovnih staturnih aktivnosti i obaveza, nakon desetegodošnjeg rada kao stručni saradnik na mesto generalnog sekretara Asocijacije izabran je Filip Vešović. Filip je omiljen među svim članovima Asocijacije zbog svog požrtvovanog i posvećenog dosadašnjeg rada i ličnih kvaliteta i osobina koje su ga apsolutno kvalifikovali za ovu veoma važnu funkciju.

Asocijacija se konstantno osnažuje kvalitetnim ljudima i zaista predstavlja homogen tim vrsnih profesionalaca iz svojih oblasti, spremnih na ozbiljan i posvećen rad za zdraviju i sposobniju Srbiju!

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI