Gosti iz Ptuja su u trodnevnoj poseti Požarevcu a sinoć su imali nastup u požarevačkom Centru za kulturu gde su od domaće publike izvrsno dočekani.

Ispred domaćina prisutne je pozdravio Bojan Ilić predsednik Skupštine Grada Požarevca, koji je istakao odličnu saradnju ove dve škole i pohvalio je rad požarevačke muzičke škole, zatim je još dodao:

„Grad Požarevac i Požarevljani, koji, kao što znate poštuju i cene kvalitetnu muziku, osećaju veliko zadovoljstvo što će biti u prilici da uživaju u koncertu vaše cenjene muzičke škole.

Decenija i po saradnje škola Karol Pahor i Stevan Mokranjac govore o iskrenom prijateljstvu koje samo muzika i umetnost mogu da izgrade, kao i dobroj saradnji čije ćemo plodove i mi večeras ubrati.

Solisti i instrumentalisti koji su svoje prve muzičke korake načinili ovde, danas nastupaju u koncertnim dvoranama širom Evrope. Ta činjenica, uz mnogobrojne uspehe same škole i njenih učenika na takmičenjima obavezala je Grad Požarevac da što većem broju sugrađana približi muziku koja se ovde izvodi. Mišljenja sam da smo svi zajedno, naročito u proteklom periodu, učinili dosta na popularizaciji klasične muzike.”

Na toplom gostoprimustvu zahvalio se direktor Muzičke škole „Karol Pahor“ Štefan Petek istakavši da mu je uvek drago kada dođe u Požarevac i da se već sada raduje uzvratnoj poseti požarevljana.

Direktor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Zoran Marić rekao je da već deceniju i po imaju lepu saradnju na uzajamno zadovoljstvo.

Muzički program su izveli učenici Muzičke škole „Karol Pahor“, sa dve numere na harmonici.

 

KOMENTARIŠI