Održan prijem za goste iz Muzičke škole „Karol Pahor“ iz Ptuja

Održan prijem za goste iz Muzičke škole „Karol Pahor“ iz Ptuja

Prijem je organizovao predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić i član Gradskog veća zadužena za prosvetu Vesna Pejić. Na prijemu su pored učenika iz muzičke škole, profesora i direktora Zorana Marića prisustvovali gosti iz Slovenije, đaci, njihovi roditelji, profesori i direktor Štefan Petek.

Gosti iz Ptuja su u trodnevnoj poseti Požarevcu a sinoć su imali nastup u požarevačkom Centru za kulturu gde su od domaće publike izvrsno dočekani.

Ispred domaćina prisutne je pozdravio Bojan Ilić predsednik Skupštine Grada Požarevca, koji je istakao odličnu saradnju ove dve škole i pohvalio je rad požarevačke muzičke škole, zatim je još dodao:

„Grad Požarevac i Požarevljani, koji, kao što znate poštuju i cene kvalitetnu muziku, osećaju veliko zadovoljstvo što će biti u prilici da uživaju u koncertu vaše cenjene muzičke škole.

Decenija i po saradnje škola Karol Pahor i Stevan Mokranjac govore o iskrenom prijateljstvu koje samo muzika i umetnost mogu da izgrade, kao i dobroj saradnji čije ćemo plodove i mi večeras ubrati.

Solisti i instrumentalisti koji su svoje prve muzičke korake načinili ovde, danas nastupaju u koncertnim dvoranama širom Evrope. Ta činjenica, uz mnogobrojne uspehe same škole i njenih učenika na takmičenjima obavezala je Grad Požarevac da što većem broju sugrađana približi muziku koja se ovde izvodi. Mišljenja sam da smo svi zajedno, naročito u proteklom periodu, učinili dosta na popularizaciji klasične muzike.”

Na toplom gostoprimustvu zahvalio se direktor Muzičke škole „Karol Pahor“ Štefan Petek istakavši da mu je uvek drago kada dođe u Požarevac i da se već sada raduje uzvratnoj poseti požarevljana.

Direktor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Zoran Marić rekao je da već deceniju i po imaju lepu saradnju na uzajamno zadovoljstvo.

Muzički program su izveli učenici Muzičke škole „Karol Pahor“, sa dve numere na harmonici.

 

KOMENTARIŠI