U Gradskom parku u subotu je održan humanitarni „Bazar“ sa ciljem da se sakupi novac za lečenje trojice dečaka Luke, Pavla i Dušana.

Humanitarni Bazar je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, a na inicijativu Udruženja „Solidarnost onlajn“ i žena Požarevca koje se bave humanitarnim radom.

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

Prvi humantarni “Bazar” otvorio je gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji se zahvalio organizatorima i inicijatorima humanitranog Bazara, pre svega ženama koje se bave humanitarnim radom i Udruženju „Solidarnost onlajn“. Pavlović je još dodao:

„Ove dame i ovo Udruženje su došli na vrata grada sa ovom idejom, Grad je prepoznao tu ideju i naravno vrlo rado se odazvao da pomogne. Grad je pomogao operativno, logistički i na sve druge načine. Ja se nadam da nećemo imati humanitarne bazare ovim povodom, već da ćemo organizovati neke druge humanitarne bazare drugim povodom i da ćemo imati što manje bolesne dece. Nadam se da ćemo ovim malim gestom i sredstvima koje prikupimo da pomognemo našim malom Dušanu, Luki i Pavlu i da će naše malo njima značiti mnogo“.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom dodao da lokalna samouprava pomaže civilnom sektoru na razne druge načine, kao što su vantelesna oplodnja, pomoć zdravstvenim ustanovama i druge pomoći preko Nevladinih organizacija.

Slobodan Vasić iz Udruženja „Solidarnost onlajn“, zahvalio se požarevljankama koje su inicijatori ovog događaja, lokalnoj samoupravi i svima koji su došli i dali svoj doprinos. On je još dodao da je cilj da ovo postane nešto što će se dešavati barem četiri puta godišnje. Ovaj prvi je jesenji, u planu je zimski, prolećni i letnji bazar.

 

Učešće u humanitarnom Bazaru uzelo je i Udruženje “8. dan” koje su osnovale majke dece obolele od Daunovog sindroma, Predškolska Ustanova Ljubica Vrebalov i mnoge druge žene koje se bavi ručnim radom, spremanjem kolača, pravljenjem ukrasnih predmeta od keramike i pletiva i tako svojim radom doprinose raznim humanitarnim akcijama.

1 KOMENTAR

  1. Dobro ja da se park sve više upotrebljava u humanitarne svrhe. Obično se u parku presreću gradski čelnici i odbornici pa im se preti ili se šamaraju.

KOMENTARIŠI