Održana 28.sednica SO Malo Crniće, Saša Manev novi v.d. direktora CZK Malo...

Održana 28.sednica SO Malo Crniće, Saša Manev novi v.d. direktora CZK Malo Crniće

Foto: Urban City

04. oktobra 2019. godine održana je 28. sednica Skupštine opštine Malo Crniće, kojom je predsedavala Goranka Stević, predsednica Skupštine opštine.

Foto: Urban City

Na dnevnom redu se našlo izvršenje budžeta opštine Malo Crniće, za period januar-jun 2019. godine. Od ukupno planiranih prihoda ostvareno je 165.840.000. dinara, što je u procentima 51,49%. Rashodi iznose 151.498.182. dinara, ili 30,36%. Naplata prihoda u prvih 6 meseci tekla je po planu, zaključak je današnje sednice.

Ono što je zavrednelo najveću pažnju na ovoj sednici svakako je bilo imenovanje vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu opštine Malo Crniće. Veliki broj odbornika nije bio upoznat sa Zakonom o kulturi, pa je veliki broj komentara na predlog direktora bio neprimeren sednici kojoj prisustvuju.

Na kraju diskusije, zaključeno je da je zakon ispoštovan do detalja, a za novog vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu postavljen je Saša Manev, koji je ispunio uslove konkursa, a to je visoka stručna sprema i 5 godina radnog iskustva u struci.

Prema rečima predsednice Skupštine, sama sednica išla je svojim tokom sve do samog kraja, kada su usledila odbornička pitanja, koja su odnela više vremena nego sama sednica.

Na kraju sednice, predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, skrenuo je pažnju na aktivnosti koje su trenutno aktuelne na području opštine Malo Crniće. Antonijević je pokazao nezadovoljstvo činjenicom da je veliki broj javnih nabavki oboren, jer nije bilo ponuđača zainteresovanih za radove na teritoriji opštine, a nabavke se uglavnom tiču sportskih terena. Isto tako, skrenuo je pažnju i na one nabavke koje su trenutno aktuelne, kao i na one koje su već realizovane, a iste se tiču, između sotalog, nekategorisanog puta Kobilje – Boževac, kao i asfaltiranje u naseljima Crljenac i Aljudovo.

KOMENTARIŠI