U ovoj manifestaciji učestvovala su deca iz svih vrtića Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”.

Sve prisutne je prvo pozdravila direktorka vrtića Marija Bajić koja je poželela budućim prvacima sve najbolje u daljem školovanju i zatim je najavila gradonačelnika Grada Požarevca Baneta Spasovića da se obrati na Balonijadi, pre svega mališanima ali i njihovim vaspitačicama i roditeljima.

“Kao što se mališanima obraćao Duško Radović, veliki dečiji pisac čije ime nosi jedan od vrtića u Požarevcu, tako i ja želim da iskažem svoje divljenje slikom koju vidim ispred sebe. Ona nije lepa samo zbog toga što ste i vi lepi, nasmejani, srećni i veseli, već je lepa i što ste pametni i što u ovom uzrastu a naročito danas, lepo i jasno vidimo kako ste i veliki. A veliki ste zato što ste spremni da krenete u školu, a to nije mala stvar. Pričale su mi vaše vaspitačice da ste se u vrtiću naporno igrali i pevali, vredno sakupljali igračke posle igre, a vaši roditelji da ste se sami ujutru spremali kako bi na vreme došli u vrtić.

E, sve to ne može svako. To mogu samo super klinci koji uspešno završe predškolsko, a kako mi je direktorka Marija rekla, svi ste ga završili sa odličnim uspehom.
Zato ja danas, ponosan što sam gradonačelnik u gradu u kome žive odlični super klinci hoću da u svoje, vaše, i ime vaših roditelja kažem jedno veliko hvala vašim vaspitačicama i vaspitačima bez kojih ne bi bili danas vi spremni za odlazak među školske klupe.

Draga deco, vaspitačice su mi još rekle da vas nikada neće zaboraviti, a vi molim Vas, kada ih budete kasnije viđali po gradu, priđite im i jako ih zagrlite.
Iako je trenutak dirljiv i znam da se sada u oku mnogih vaspitačica, mama siguran sam i ponekog tate spremaju suze, kao gradonačelnik najoštrije zabranjujem da se plače!!!!
Nećemo plakati već vas sve pozivam da igramo kao što se i zove ova manifestacija da svi zajedno rastete uz ples.“

Zatim je počeo program u kome su učestvovali mališani iz vrtića a za sam kraj je nastupila Leontina.

KOMENTARIŠI