Održana godišnja konferencija Sportskog centra Požarevac

Održana godišnja konferencija Sportskog centra Požarevac

Photo: Urban City // A.K.

Dana 23.decembra tekuće godine, uz prisustvo predstavnika medijskih kuća sa teritorije Grada Požarevca, održana je godišnja konferencija Sportskog Centra Požarevac, na kojoj su istaknuta dešavanja koja su realizovana tokom godine, i dešavanja koja će biti aktuelna za vreme novogodišnjih i božićnih praznika.

Saša Stojadinović iz Sportskog centra Požarevac najavio je Novogodišnji vašar, koji će ove godine dobiti jednu potpuno novu formu, kao i klizalište nove generacije, koje će građanima Grada i okolnih mesta omogućiti klizanje i kada su temperature u plusu.

Photo: Urban City // A.K.

Direktor Sportskog centra Tomica Stojanović skrenuo je pažnju da će sve ove najavljene aktivnosti imati pored rekreativnog i zabavnog, i edukativni karakter. Pored vašara i klizališta, najavio je i veliki broj programa i događaja, kao i da je Sportski centar, zahvaljujući gradu, uspeo da iznajmi izuzetno kvalitetne i raznovrsne dečije mobilijare, koji će najmlađi moći da koriste u zimskim danima, i da se time da jedan lep pečat završetku ove i početku sledeće godine.

Pored vašara, osvrnuo se i na novo klizalište, u potpuno novom ambijentu na terenu pored Sportskog centra, a ono što je novina i što su uspeli da realizuju jeste to da će sve osnovne škole sa teritorije Grada Požarevca u toku iduće nedelje imati besplatne termine za klizanje, kao i besplatno iznajmljivanje klizaljki. Klizalište počinje sa radom 24.decembra, i prvog dana će biti besplatno za sve posetioce.

Photo: Urban City // A.K.

Pored toga, direktor se osvrnuo i na unutrašnje uređenje prostorija Sportskog centra, koje se odnosi na uređenje male sale u kojoj se igra stoni tenis, koja danas ima novu podlogu.

Milan Jović. član Gradskog veća zadužen za sport, pohvalio je napore zaposlenih Sportskog centra da Novogodišnji vašar počne na vreme i protekne u novogodišnjem raspoloženju, i pozvao sve sugrađane da ove zimske dane provedu u Sportskom centru.

Ono na čemu se takođe radi jeste i izgradnja atletske staze, kao i na fudbalskim terenima sa veštačkom travom, za koje uskoro počinju prvi radovi.

Prisutnima se obratio i Slobodan Stepić, rukovodilac dramskog studija Centra za kulturu Požarevac, koji su takođe uzeli učešća u ovim događajima sa predstavom ”Mačak u čizmama”, koja će se održati 29.decembra sa početkom u 11 časova u Hali sportova.

Ulaz za Novogodišnji vašar iznosiće 100din, a posetioci će uz kupljenu ulaznicu dobiti dva žetona u vrednosti od po 50din.

Photo: Urban City // A.K.

Ono što je pohvalno jeste i to što je Sportski centar omogućio i slikanje sa Deda Mrazom za najmlađe, a roditelji tu priliku mogu da iskoriste i za uručenje paketića.

KOMENTARIŠI