Održana promocija knjige Roberta Takariča u požarevačkoj biblioteci

Održana promocija knjige Roberta Takariča u požarevačkoj biblioteci

U požarevačkoj Biblioteci održana je promocija knjiga Roberta Takariča. Jedan od najčitanijih pisac za mlade predstavio se učenicima OŠ ,,Sveti Sava“ i OŠ ,,Dositej Obradović“ čitanjem delova romana ,,Šest i po najgorih muvanja od postanka sveta“ i detektivskim pričama iz knjige ,,Traže se pametni detektivi za otkrivanje istorije“.

,,Pisac je živopisno dočarao učenicima svoj literarni model, uključio ih u njima poznat i blizak obrazac iz kojeg njegova dela uzimaju teme i motive“, istakao je nastavnik srpskog jezika, Slobodan Jotić. Inspirisani pričama Roberta Takariča, učenici OŠ ,,Sveti Sava“, zajedno sa svojim nastavnikom osmislili su dramski komad, koji su izveli pred publikom.

Gost je bio oduševljen ovom interpretacijom njegovih tekstova. Uz sugestije pisca, mladi glumci su dobili i poziv za učestvovanje na Međunarodnom festivalu pozorišta. Čitajući svoje tajanstvene priče, Takarič je tražio pametne detektive za rešavanje zakonetki. Tačan odgovor nagradio je svojom knjigom.

Tako su svi izašli iz sale sa osećanjem da postoje knjige koje se obraćaju njima lično i govore o samo njihovim problemima.

KOMENTARIŠI