U naselju Kobilje u Opštini Malo Crniće, 19 januara 2018. g. u crkvenoj sali organizovana je promocija knjige ,,Tragom internacije Kobilja“ autora Dragiše Petrovića.

Na stogodišnjicu od nemilog događaja knjiga je ugledala svetlost dana i ostaće kao sećanje na ratna, teška i krvava vremena. Učesnici programa su muzikom i rečima evocirali uspomene i pokazali ljubav prema korenima i visok nivo patriotizma. u programu su, osim autora učestvovali: Dragan Jacanović, arheolog; Milisav Milenković, književnik; u muzičkom delu programa učestvovali su Milija Radivojević Baja, zdravičar i narodni pevač; Milena Nikolić, učiteljica; delove tekstova govorile su Anđela Mišić i Tatjana Miladinović učenice OŠ, a moderator programa bila je Danijela Božičković Radulović književnica i dir. Biblioteke u Malom Crniću.

Foto: BSMMC

Uvodnu reč dao je Mališa Antonijević koji je te večeri bio u funkciji domaćina i predsednika opštine Malo Crniće. Sala je bila puna publike, a promociji su prisustvovali i zamenik predsednika Opštine Goran Dačić, predsednica Skupštine Goranka Stević, dir. Turističke organizacije Jasna Jović i predstavnice Udruženje žena Kobilja ,,Gergine“ koje su pripremile zakusku u tradicionalnom duhu.

KOMENTARIŠI