Održana sednica Regionalne razvojne agencije Braničevo – Podunavlje

Održana sednica Regionalne razvojne agencije Braničevo – Podunavlje

Sednicom je predsedavao predsednik skupštine ove organizacije Bane Spasović, a izveštaj je predstavila direktorka agencije Nada Kokot

Na ovoj redovnoj godišnjoj sednici između ostalih tačaka centralna tema je bila godišnji izveštaj Regionalne razvojne agencije Braničevo – Podunavlje za 2017.godinu.

Sednicom je predsedavao predsednik skupštine ove organizacije Bane Spasović, a izveštaj je predstavila direktorka agencije Nada Kokot.

U izveštaju je istaknuto da je od 2017. godine proglašena decenija preduzetništva i da se radi u više pravaca sprovođenja plana Vlade Republike Srbije. Plan se realizuje kroz osam paketa programa podrške koja se finansiraju od 50 do 70 osto bespovratnih sredstava a akcenat je stavljen na mala i srednja preduzeća.

30 miliona dinara je uloženo u region koji pokriva RRA Braničevo – Podunavlje plus sredstva koja su data preko Fonda za razvoj Republike Srbije.

Foto: Grad Požarevac

Obuke su rađene prema željama i potrebama privrednika i sprovedeno je 15 obuka sa 200 polaznika, 8 promocija sa 120 privrednika i odrađen je mentoring za 15 firmi iz regiona.

Prema oceni Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Regionalna razvojna agencija je ocenjena maksimalnom ocenom „odličan“, što je rezultat dobrog rada posebno u ovoj godini.

Odobren je projekat Exchange 5 koji je nastavak projekta Exchange 4, u kome će Grad Požarevac biti nosilac projekta. Inače projekat Exchange 4 je proglašen za najbolje sproveden u Srbiji. Takođe odobren je projekat za lokalnu poresku administraciju u kome pored Požarevca učestvuju Malo Crniće, Petrovac na Mlavi, Žabari, Bor, Smederevo i Svilajnac.

Sredstva za materijal i popisivače su obezbeđena u okviru ovog projekta a on se odnosi na utvrđivanje vlasnika imovine.

KOMENTARIŠI