Kako očuvati zdravlje i izdržati ubrzani tempo života kojim živimo? Kako i koje zdrave navike razvijati kod dece? Koje su najčešće bolesti koje možemo nazvati bolestima modernog doba i kako ih izbeći, neke su od tema koje su pokrenute na tribini pod nazivom „Zdravi stilovi života“, koju je održao dr Dejan Milenković, pedijatar, a u organizaciji Unije žena SNS Požarevac.

Tribina je održana u Maloj sali Centra za kulturu, koja je bila ispunjena gotovo do poslednjeg mesta. Ispred Unije žena prisutne je pozdravila predsednica Verica Savić, koja se zahvalila Gradskom odboru SNS Požarevac na pomoći u organizaciji.

„Unija žena SNS Požarevac, kao okosnicu svog delovanja ima rad na unapređenju položaja žene, zalaganje za poštovanje rodne ravnopravnosti, ali i isticanje uloge porodice, i brigu o zdravlju. Na svim tribinama koje smo organizovali nastojali smo da dovedemo najbolje stručnjake iz određenih oblasti koje Požarevac ima. Sve to radimo sa ciljem da vi dobijete što bolje informacije na teme koje vas interesuju, i da, zahvaljujući dobrim savetima, unapredite kvalitet svog života.

Naš večerašnji predavač, dr Dejan Milenković, svakako spada u grupu stručnjaka koje sam pomenula, i sigurna sam da ćemo večeras imati jako dobro predavanje. Život savremene žene nosi sa sobom jako puno obaveza. Često možemo da čujemo da smo izloženi znatno većem stresu nego što je to bio slučaj ranije, da se živi mnogo brže i sa mnogo više obaveza nego nekada. Ponekada nam se čini da je, uz sve obaveze, zdrav stil života samo ideal koji je teško dostići.

Nadam se da će, slušajući predavanje, svako od nas moći da prepozna koliko se pridržava pravila da razvija i neguje navike koje će pomoći očuvanju zdravlja. Sigurna sam da će i naš predavač imati puno dobrih saveta koji će nam pomoći da očuvamo svoje zdravlje i da što više izbegavamo ono što nam šteti, a uvedemo i negujemo one dobre stvari koje nam pomažu da ostanemo zdravi“, istakla je Verica Savić.

Dr Dejan Milenković održao je zanimljivo i koncizno predavanje na temu zdravih stilova života. Uz obilje podataka, saveta, ali i statističkih pokazatelja koji poslednjih decenija na svetskom nivou nisu baš povoljni, svi prisutni mogli su da čuju na šata treba obratiti posebnu pažnju kada je očuvanje zdravlja u pitanju.

Takođe su mogli da se upoznaju sa zdravim navikama koje je neophodno razvijati kod dece, naročito kada su ishrana i fizička aktivnost u pitanju. Takođe, svako ko je želeo imao je priliku da postavi pitanje na temu koja ga interesuje.

Verica Savić najavila je održavanje sličnih tribina u budućnosti, ali i raznih drugih aktivnosti koje će pokrenuti Unija žena.

KOMENTARIŠI