Ogromne gužve na putevima širom Srbije

Ogromne gužve na putevima širom Srbije

Foto: GM screenshot // ilustracija

Zbog produženog vikenda, širom zemlje stvaraju se gužve na većim putevima. Kilometarske kolone stvaraju se na auto-putu “Miloš Veliki” u smeru ka Pakovraću, a nešto su duža zadržavanja kod Pojata na auto-putu Beograd–Preševo.

Gužve se stvaraju na auto-putu “Miloš Veliki” u smeru ka Pakovraću. U toku su radovi na jednoj deonici, pa se na tom delu auto-puta saobraćaj odvija jednom trakom.

Reporteri RTS-a navode da se na deonici od Gornjeg Milanovca do Pakovraća stvaraju kilometarske kolone.

Iz “Puteva Srbije” navode da su zadržavanja na naplatnoj rampi kod Pakovraća oko 15 minuta.

Osim na auto-putu “Miloš Veliki”, vozila se zadržavaju oko 25 minuta i na naplatnoj rampi Pojate na auto-putu Beograd–Preševo, dok se kod Aleksinca i Smedereva čeka oko 15 minuta.

Zbog prvomajskih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja na državnim putevima, zbog čega “Putevi Srbije” preduzimaju sve neophodne mere radi bržeg prolaska vozila, navodi se u saopštenju.

Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 sata dnevno, bez pauze. Navode da je povećan broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na auto-putevima u Srbiji.

KOMENTARIŠI