OMILjENO MESTO ZA 1. MAJ: Zaova i opština Malo Crniće spremno dočekuju...

OMILjENO MESTO ZA 1. MAJ: Zaova i opština Malo Crniće spremno dočekuju turiste /FOTO/

Foto: Urban City

Zaova je jedno od omiljenih mesta za izlet, a naročito za 1. maj već nekoliko decenija. Mesta su obično trakama već prve nedelje u aprilu obeležena, a kada dođe nekoliko poslednjih dana aprila, donose se zvučnici, agregati, ražnjevi, tanjirače, kotlići,…

Foto: Urban City

Netaknuta priroda privlači izletnike kako opštine Malo Crniće, tako i izletnike susednih opština jer ceo kompleks pruža dosta interesantnih sadržaja kao što su manastir iz XIV veka, restoran, veštačko jezero smešteno u blizini i više izvora koji su po verovanju meštana lekoviti.

Foto: Urban City

Da podsetimo na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu tema štanda opštine Malo Crniće bila je manastir Zaova iz XIV veka koji u poslednje vreme beleži sve veći broj posetilaca, posebno nakon uređenja porte manastira i darivanja od kefalonskog mitropolita opanka iscelitelja Svetog Gerasima sa Kefalonije.

Foto: Urban City

U Zaovi se takođe već 11 godina u Zaovi održava „Stiško poselo“, etno festival hrane i folklora, manifestacija koja na specifičan način predstavlja turističke potencijale Stiga, Mlave i Homolja.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI