Opozicija proglasila pobedu u Nišu

Opozicija proglasila pobedu u Nišu

Foto: Urban City // B.P. / arhiva

Dr Dragan Milić izjavio je da je od danas Niš slobodan grad i poručio: Nemojte da se igrate s voljom Nišlija. “Oni su pali, to je sve što mogu da poručim”, rekao je Đorđe Stanković iz Biramo Niš.

Obraćajući se na trgu u Nišu, rekao je da je bitka bila potpuno neravnopravna.

„Od večeras nikada više nevidljiva beogradska ruka neće upravljati našim gradom, Nišlije će se pitati šta i ko“, rekao je.

Naveo je da se nekoliko meseci vrši brutalna kampanja protiv njega i Đorđa Stankovića iz Biramo Niš. „Crta nam se meta na čelo, priča se da smo agenti CIA“, naveo je.
>Rekao je da njima jedan jedini interes njihov grad i da tu nema pogađanja. „Pošto je mogo puta govoreno da smo nečiji trojanski konj, ovoga puta izjavljujem – neće biti nikakve saradnje sa SNS“, dodao je.

Naveo je da Niš traži da bude bolje, pristojnije mesto. „Nemojte da se igrate s voljom Nišlija. Pobedili su sve Nišlije i Nišlijke jer su želelli slobodu i ona je došla“.

Đorđe Stanković iz „Biramo Niš“ je rekao da su uprkos svim problemima došli na prag pobede.

Prema prvim podacima koje je objavio CeSID u Nišu je Srpska napredna stranka (SNS) u Nišu osvojila 45 odsto glasova, odnosno 30 mandata.

Sledi Grupa građana „Dr Dragan Milić“ sa 24,5 odsto osvojenih glasova izašlih birača.

Lista „Biramo Niš“ dobila je podršku 15,3 odsto, lista „Ujedinjeni – nada za Niš – Miodrag Stanković“ 4 odsto i lista „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš – Kreni-promeni“ 3,4 odsto. Ruska stranka  osvojila je 1,2 odsto.

Prema trenutnim rezultatima isti je broj mandata opozicije i SNS-a.

KOMENTARIŠI