Tradicionalno, kao i svake godine, 28.juna, na Vidovdan, u sali Skupštine opštine Malo Crniće se okupe direktori škola sa područja opštine Malo Crniće, prosvetni radnici, ali i učenici koji su za vreme osmogodišnjeg školovanja pokazali zavidan nivo znanja, što se posebno nagrađuje.

Tako je bilo i ove godine, kada je se opštinsko rukovodstvo, na čelu sa predsednikom opštine Mališom Antonijevićem, a u saradnji sa direktorkom biblioteke “Srboljub Mitić” Malo Crniće, obratilo prisutnim učenicima i direktorima škola.

Photo: A.K.

Najpre se prisutnima obratila direktorka biblioteke “Srboljub Mitić” Danijela Božičković-Radulović, emotivnim rečima molitve koju su prisutni slušali sa velikom pažnjom. Obraćanje direktorke biblioteke možete poslušati ovde:

Posle uvodne reči direktorke biblioteke, prisutnima se obratio i predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, rekavši tom prilikom da je Vidovdan za Srbe izuzetno tužan praznik, jer su nam se kroz istoriju na ovaj dan događaje samo ružne stvari, ali da su upravo ovakva okupljanja nešto što baca lepše svetlo na noviju istoriju. Izjavu predsednika poslušajte ovde:

Potom se pristupilo dodeli diploma i knjiga nosiocima Vukove diplome u režiji biblioteke “Srboljub Mitić”, a učenicima generacije je predsednik opštine kao poklone uručio tablet pametne uređaje.

Photo: A.K.

Predsednik je skrenuo pažnju na činjenicu da je ove godine bilo daleko manje dece u skupštinskoj sali, i da svi moramo dati svoj doprinos da se to više ne ponovi, i da su upravo mladi oni na kojima ostaje svet, i koji treba da ga kroje po sebi.

2 KOMENTARA

  1. Samo velikim zalaganjem čelnih ljudi iz opštine možemo biti na pravom putu, bravo predsedniče i rukovodstvo što prepoznajete mlade nade!

KOMENTARIŠI