Opština Malo Crniće uzela učešće na Novosadskom sajmu

Opština Malo Crniće uzela učešće na Novosadskom sajmu

U četvrtak, 16. maja, u ranim jutarnjim časovima, ispred zgrade opštine u Malom Crniću, a u režiji opštine, oko 300 poljoprivrednih proizvođača sa područja opštine Malo Crniće je krenulo put Novog Sada, kako bi posetili Sajam poljoprivrede.

Foto: Urban City

Na samom ulazu nas je dočekala prijatna i lepa slika, malog veštačkog jezera sa klupama za sedenje i slikanje, kao i mali drveni mostić.

Imali su poljoprivredni proizvođači celo popodne da razgledaju, zapitkuju prodavce, uzimaju reklamne materijale, ali i da uživaju u raznim izložbama koje su, po mišljenju posetilaca, zaista privukle najveću pažnju.

Foto: Urban City

Tako je na Sajmu bilo mesta i za izložbu sitnih životinja, gde su se našle vrlo neobične i nerasprostranjene vrste kokošaka, zečeva, papagaja itd.

Ono što je definitivno privuklo najveću pažnju, i predstavljalo najveću senzaciju, jeste izložba goveda, gde je bio izložen bik od neverovatnih 1710kg. Po mišljenju organizatora, retko ko od posetilaca je izdržao da ne obiđe ovu halu i napravi fotografiju najvećeg govečeta u Srbiji.

Foto: Urban City

Što se mehanizacije tiče, bio je veliki broj izlagača zvučnih imena, ali je veliki broj tih mašina, nažalost, ostao samo lepa uspomena, jer su cenovno daleko iznad kupovne moći poljoprivrednika. Ovaj tekst je vlasništvo portala Urban City. Veliku pažnju privukao je IMT-ov traktor 549, koji se cenovno uklapa u finansije proizvođača, a kao model je daleko unapređeniji od svojih prethodnika, tako da ga je ovaj put veliki broj posetilaca uzeo u obzir.

Foto: Urban City

Predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, rekao je da je jako srećan što se veliki broj građana sa područja opštine Malo Crniće odazvao pozivu da podje i vidi ovaj sajam, kao i to da je sajam ove godine pružio ogromnu mogućnost poljoprivrednicima, da se za svakog nađe po nešto, i da će se truditi da ovakvi sajmovi postanu navika poljoprivrednicima sa područja opštine Malo Crniće.

Za učesnike Sajma bila je organizovana i nagradna igra, a jedan od posetilaca, sa mestom stanovanja u seoskom naselju Šapine, kao 300-ti posetilac koji je svoju ulaznicu sa popunjenim podacima ubacio u nagradnu kutiju, osvojio je tablet, tako da kao zaključak ovog sajma može se reći da su poljoprivrednici lepo nedeljno popodne iskoristili da spoje lepo i korisno.

KOMENTARIŠI