Opština Veliko Gradište dobija bespovratna sredstva EU za akciju „KulTura na točkovima“

Opština Veliko Gradište dobija bespovratna sredstva EU za akciju „KulTura na točkovima“

Foto: Urban City

Kako se navodi u Saopštenju Projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“, opština Veliko Gradište dobiće nešto manje od 56.000 evra za akciju nazvanu „KulTura na točkovima“, projekat koji se naslanja na njihove prethodne aktivnosti, a cilj mu je da promoviše i uspostavi integrisanu turističku ponudu za najmanje tri kulturno-istorijska spomenika u tom regionu – tvrđave Ram i Golubac i rimski kompleks Viminacijum.

Drugi deo projekta predviđa rekonstrukciju dela Eurovelo 6 međunarodne biciklističke rute, modernizaciju internet sajta lokalne turističke organizacije, kao i uvođenje integrisanog sistema rezervacija smeštaja i kategorizaciju Velikog Gradišta kao turističke destinacije.

Projekat #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam dodeliće preko 650.000 evra bespovratnih sredstava iz predpristupnih IPA fondova Evropske unije za projekte namenjene unapređenju turističke ponude i kulturnog nasleđa u sedam gradova i opština u Istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju.

Lokalne samouprave, nosioci projekata, su uložile najmanje 20% sopstvenih sredstava kao dodatno sufinansiranje za realizaciju projekata sa kojima su konkurisali.

KOMENTARIŠI